Περίοδος στις διακοπές; Όχι πια!

Απόκτηση παιδιού: ατομική ή συλλογική υπόθεση;
23 Απριλίου, 2020
Κι όμως ο Αύγουστος είναι ο μήνας σας!
4 Αυγούστου, 2022

Ο Αύγουστος είναι πια εδώ, έχει προγραμματίσει επιτέλους τις καλοκαιρινές σας διακοπές, όμως τις ημέρες εκείνες φοβάστε πως πιθανότατα θα κάνει την εμφάνιση της και η περίοδός σας; Κι όμως, μπορούμε να το αναστρέψουμε!

Κάθε καλοκαίρι η περίοδος πρωταγωνιστεί στο πλάνο κάθε γυναίκας. «Να πάρω άδεια μετά ή πριν την περίοδο μου;» «Κι αν καθυστερήσει;» «Πώς μπορώ να καθυστερήσω την περίοδο μου;» «Είναι ασφαλές να προσπαθήσω να καθυστερήσω την περίοδο μου;»…. Πληθώρα ερωτημάτων που πλημμυρίζουν το μυαλό κάθε γυναίκας λίγο πριν τις καλοκαιρινές της διακοπές. Ωστόσο, δεν πρέπει να σας προξενεί άγχος η διαχείριση του εμμηνορρυσιακού σας κύκλου, καθώς η καθοδήγηση από τον γυναικολόγο σας μπορεί να αποβεί τόσο χρήσιμη στο σημείο αυτό, ώστε να καθυστερήσετε για μερικές ημέρες την έμμηνο ρύση και να απολαύσετε τα μπάνια σας και τις διακοπές σας χωρίς άγχος και πίεση.

Ιατρικά τεκμηριωμένοι υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι αποφυγής της περιόδου τις πολυπόθητες και προσμένουσες εκείνες ημέρες των διακοπών σας. Η πρώτη μέθοδος καθυστέρησης της περιόδου αποτελεί το Αντισυλληπτικό Χάπι. Το Χάπι θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τον εμμηνορρυσιακό σας κύκλο, να καθυστερήσετε την επερχόμενη αιμορραγία και να ευχαριστηθείτε ανενόχλητες τις διακοπές σας, πάντοτε κατόπιν συμβουλής, οδηγιών και συνταγής του θεράποντα ιατρού σας. Το αντισυλληπτικό χάπι περιέχει γυναικείες συνθετικές ορμόνες με συνδυασμό οιστρογόνων και προγεστερόνης και με αυτόν τον τρόπο αναστέλλει τον ενδογενή μηχανισμό φυσικής παραγωγής ορμονών, το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα την αναστολή της ωοθυλακιορρηξίας, την ρύθμιση της περιόδου σας και, κατ’ επέκταση, όχι μόνο την αντισύλληψη αλλά και την αποφυγή της εμμηνορρυσίας σε περίοδο που εσείς επιθυμείτε (μία τέτοια περίοδος είναι οι καλοκαιρινές σας διακοπές). Σε ενδεχόμενο που θέλετε, λοιπόν, να αποφύγετε την περίοδο σας στις διακοπές σας, καλό θα ήταν να ενημερώσετε τον γυναικολόγο σας ιδανικά από την προηγούμενη, κιόλας, έμμηνο ρύση σας έτσι ώστε να ξεκινήσετε άμεσα το Χάπι. Η έναρξη χορήγησης του αντισυλληπτικού χαπιού σηματοδοτείται την 3η -4η ημέρα του κύκλου σας (1η ημέρα του κύκλου σας θεωρείται η μέρα που θα δείτε κανονική κόκκινη ροή) και το λαμβάνετε χωρίς διακοπή μέχρι και το πέρας των διακοπών σας (εφόσον φυσικά ολοκληρώσετε την καρτέλα του εκάστοτε αντισυλληπτικού). Με το πέρας της λήψης του, η περίοδος σας θα εμφανιστεί 3 με 5 ημέρες αργότερα.

Ο δεύτερος τρόπος αποφυγής περιόδου τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η λήψη μιας ορμόνης η οποία ονομάζεται προγεστερόνη. Η προγεστερόνη, όταν βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στον οργανισμό σας, δεν επιτρέπει την εμφάνιση της περιόδου, καθώς για να εμφανιστεί η έμμηνος ρύση, η ορμόνη αυτή πρέπει να βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα. Η έναρξη χορήγησης της προγεστερόνης σημειώνεται μετά την 15η ημέρα του κύκλου σας – κατόπιν οδηγιών του θεράποντος ιατρού σας, καθώς κάθε κύκλος και κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός – και μπορείτε να τη λαμβάνετε χωρίς διαλείμματα μέχρι και το πέρας των διακοπών σας. Αμέσως μόλις ολοκληρώσετε την λήψη, θα αδιαθετήσετε εντός των 3 με 5 επόμενων ημερών.
Μην ξεχνάτε… μπορείτε πάντα να έχετε τον έλεγχο τα ζωής σας, του εαυτού σας ακόμα και του κύκλου σας, υπό την σωστή καθοδήγηση και υποστήριξη πάντα. Ζητήστε τη συμβουλή του θεράποντος ιατρού σας σήμερα κιόλας και προετοιμάστε μαζί με τις βαλίτσες σας και τον κύκλο σας, με στόχο τις πιο ανέμελες και ήρεμες διακοπές που θα μπορούσατε να προσφέρετε στον εαυτό σας. Παρόλα αυτά να θυμάστε…. Ακόμα κι αν αδιαθετήσετε, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου! Υπάρχουν πάντα ασφαλείς τρόποι να περάσετε καλά στις διακοπές σας ακόμα και με περίοδο. Εμείς είμαστε εδώ, να διαχειριστούμε μαζί οτιδήποτε σας απασχολεί!

 

Για πληρέστερη ενημέρωση και απαντήσεις πάνω σε κάθε σας γυναικολογικής φύσεως απορία, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο 210 6895001, καθημερινά και εμείς θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε!

 

Καλό σας καλοκαίρι & καλές βουτιές!!!

Φραγκουλίδης Μιχάλης
GreekEnglish