Καλοκαιρινές διακοπές και εγκυμοσύνη; Οδηγός επιβίωσης!

Φυσική σύλληψη φέτος το καλοκαίρι; Ο δικός σας οδηγός γονιμότητας!
Φυσική σύλληψη φέτος το καλοκαίρι; Ο δικός σας οδηγός γονιμότητας!
4 Αυγούστου, 2022
Καλοκαιρινές διακοπές και εγκυμοσύνη; Οδηγός επιβίωσης!

Η φροντίδα του εαυτού σας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι μια πρόκληση ακόμη και στις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Είτε πρόκειται για αρχόμενη ή προχωρημένη κύηση, οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού μπορεί να καταστήσουν ακόμη πιο δύσκολο το να παραμείνετε υγιείς και άνετες.

 

Γιατί οι καλοκαιρινές εγκυμοσύνες είναι πιο δύσκολες;

Κατά την διάρκεια μίας εγκυμοσύνης το βάρος σας αυξάνεται και οι ανάγκες του σώματος μεγαλώνουν καθώς κουβαλάτε το μωράκι σας, γεγονός το οποίο κάνει την ζέστη εξαντλητική. Ακόμη, η θερμοκρασία του σώματός σας ανεβαίνει, οπότε οι πολύ υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία σας. Μία καλή συμβουλή είναι να παραμένετε, όσο είναι εφικτό, σε δροσερά μέρη κατά την διάρκεια της ημέρας και ιδιαίτερα όταν το θερμόμετρο στους εξωτερικούς χώρους υπερβαίνει τις φυσιολογικές για την εκάστοτε εποχή θερμοκρασίες, να ενυδατώνεστε όσο περισσότερο μπορείτε και, φυσικά, να κάνετε μικρά και ελαφριά γεύματα μέσα στην ημέρα.

 

Όπως και να έχει, το καλοκαίρι είναι μία από τις πιο όμορφες, ξεκούραστες και ανέμελες εποχές του χρόνου και δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να σας στερήσουμε τις διακοπές σας! Ακολουθούν, λοιπόν, 10 συμβουλές για μια ασφαλή εγκυμοσύνη κατά τους πιο ζεστούς μήνες του έτους:

 

  1. Φορέστε άνετα ρούχα

Η χειρότερη αίσθηση για εσάς που διανύετε τους πιο όμορφους μήνες της ζωής σας κατά την διάρκεια του καλοκαιριού είναι η αυξημένη δυσφορία που μπορεί να νιώθετε λόγω της ζέστης. Προτιμήστε άνετα ρούχα, αέρινα και δροσερά και φυσικά μην ξεχνάτε το καπέλο σας, το οποίο με ένα πιο ιδιαίτερο pattern, θα προσθέσει μία πινελιά ιδιαιτερότητας στο ντύσιμο σας!

 

  1. Αποφύγετε τον ήλιο

Οι μέρες της ηλιοθεραπείας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν μείνει πια στο παρελθόν! Καθώς η έκθεση στον ήλιο μπορεί να σας κάνει να υποφέρετε από θερμική εξάντληση στην παρούσα κατάστασή σας, είναι καλύτερο να παραμείνετε στην σκιά, να φορέσετε το καπέλο σας ή να καθίσετε κάτω από μια ομπρέλα αν βρίσκεστε στην παραλία.

 

  1. Παραμείνετε ενυδατωμένες

Αυτή είναι μια καλή συμβουλή ανεξάρτητα από το αν είστε έγκυος ή όχι. Αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντική τώρα. Η διατήρηση της ενυδάτωσης ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός σας και βοηθάει τον οργανισμό σας να λειτουργεί σωστά. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ με δέκα ποτήρια νερό κάθε μέρα. Ακόμη, μπορείτε να λαμβάνετε ροφήματα τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ηλεκτρολύτες και είναι επίσης εξαιρετικά για ενυδάτωση τους καλοκαιρινούς μήνες του χρόνου.

 

  1. Χρησιμοποιήστε συχνά αντηλιακό

Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι σημαντικό να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τις ακτίνες του ήλιου. Τα ηλιακά εγκαύματα σας αφυδατώνουν και σας κάνουν να αισθάνεστε αφόρητα άβολα. Γλιτώστε τον εαυτό σας από τον κόπο και εφαρμόστε συχνά αντηλιακό.

 

  1. Κολυμπήστε

Το κολύμπι δεν είναι μόνο εξαιρετικό για να δροσιστείτε μια ζεστή μέρα, αλλά μπορεί να έχει και άλλα οφέλη. Μπορεί να χάσετε λίγο βάρος και θα αποφορτίσετε τις αρθρώσεις και τις ενοχλήσεις στην πλάτη σας. Κολυμπήστε με προσοχή και σταματήστε αν νιώσετε κούραση ή εξάντληση.

 

  1. Ασκηθείτε με προσοχή

Η άσκηση είναι εξαιρετική για μια έγκυο γυναίκα. Ωστόσο, το καλοκαίρι μπορεί να βάλει ένα εμπόδιο στη ρουτίνα της άσκησής σας. Η καλύτερη ώρα για άσκηση είναι οι πρώτες πρωινές ώρες ή μετά τη δύση του ήλιου. Τότε είναι συνήθως πιο δροσερά έξω και ο κίνδυνος θερμικής εξάντλησης είναι μικρότερος.

 

  1. Καταναλώνετε υγιεινές τροφές

Με τόση εφίδρωση και επιπλέον άσκηση, η κατανάλωση υγιεινών τροφών είναι εξαιρετικά σημαντική. Ταΐστε τον εαυτό σας και το μωρό σας με πολλά τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες και υγιή λιπαρά από τροφές όπως το αβοκάντο και τα ελαιόλαδο. Tip: Πραγματοποιείτε μικρά και συχνά γεύματα!

 

Ευχαριστηθείτε το καλοκαίρι σας άφοβα! Μπορείτε να απολαύσετε τη ζέστη και να κάνετε μια βουτιά στην παραλία με τους φίλους και την οικογένειά σας, ενώ παράλληλα μπορείτε να έχετε μια ασφαλή και υγιή εγκυμοσύνη. Ζητήστε τη συμβουλή του θεράποντος ιατρού σας σήμερα κιόλας και προετοιμαστείτε για το πιο όμορφο & μεγάλο ταξίδι της ζωής σας….αυτό της μητρότητας!

Για πληρέστερη ενημέρωση και απαντήσεις πάνω σε κάθε σας γυναικολογικής φύσεως απορία, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο 210 6895001, καθημερινά και εμείς θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε!

Καλό σας καλοκαίρι & καλές βουτιές!!!

Φραγκουλίδης Μιχάλης
GreekEnglish