Φυσική σύλληψη φέτος το καλοκαίρι; Ο δικός σας οδηγός γονιμότητας!

Κι όμως ο Αύγουστος είναι ο μήνας σας!
4 Αυγούστου, 2022
Καλοκαιρινές διακοπές και εγκυμοσύνη; Οδηγός επιβίωσης!
Καλοκαιρινές διακοπές και εγκυμοσύνη; Οδηγός επιβίωσης!
4 Αυγούστου, 2022
Φυσική σύλληψη φέτος το καλοκαίρι; Ο δικός σας οδηγός γονιμότητας!

Η ολιστική προσέγγιση μας στη γονιμότητα αποδεικνύει ότι το καλοκαίρι αυτό θα είναι σίγουρα διαφορετικό για εσάς!

Θεωρούμε υποχρέωση μας να καλλιεργούμε κλίμα εμπιστοσύνης, αναπτύσσοντας ζεστή και ανθρώπινη επικοινωνία μαζί σας. Καταβάλλουμε ιδιαίτερη προσοχή στην σωστή και πλήρη ενημέρωση σας με σκοπό μαζί να σχεδιάσουμε το εξατομικευμένο πλάνο προσέγγισης της γονιμότητας προκειμένου να πετύχουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα, μία εγκυμοσύνη. Προτεραιότητα μας είναι η επιθυμία σας για μια επιτυχή έκβαση της προσπάθειας σας! Κάθε ζευγάρι θα νιώσει και θα γνωρίσει από την ομάδα μας εξατομικευμένη θεραπεία, φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη σε όλη την διάρκεια της προσπάθειας του.

 

Χτίζουμε το lifestyle σας με σκοπό να βελτιστοποιήσουμε την γονιμότητα σας! Σκοπός μας είναι η υγεία του νου, του σώματος και του πνεύματος σας μέσω της σωματικής και ψυχικής ισορροπίας για την οποία θα δουλέψουμε μαζί σας μέσω του εξατομικευμένου πλάνου θεραπείας το οποίο και θα ανταποκρίνεται στις σωματικές και ψυχικές σας ανάγκες & επιθυμίες.

 

Ποιες είναι οι γόνιμες μου μέρες;

 

Η έμμηνος ρύση είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό κομμάτι της ζωής μιας γυναίκας καθώς αποτελεί μία σειρά από αλλαγές που πραγματοποιούνται στο σώμα της γυναίκας, οι οποίες συμβαίνουν με σκοπό την προετοιμασία της για το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης. Ο φυσιολογικός έμμηνος κύκλος συμβάλλει σημαντικά τόσο στην σωματική αλλά και την ψυχική υγεία της γυναίκας. Θέλετε να κάνετε παιδί και η σκέψη αυτή κυριαρχεί στο μυαλό σας. «Πόσο εύκολη είναι μια φυσική σύλληψη;» «Ποια τα ποσοστά επιτυχίας από τις πρώτες κιόλας προσπάθειες;» «Μπορώ να μείνω έγκυος με φυσικό τρόπο;»

Η πρώτη ημέρα του κύκλου συμπίπτει με την πρώτη ημέρα της εμμήνου ρύσεως (ως 1η μέρα του κύκλου θεωρείται η 1η μέρα κανονικής, κόκκινης ροής). Στην υπόφυση του εγκεφάλου έχει ξεκινήσει ήδη η έκκριση της FSH (ωοθυλακιοτρόπος ορμόνη), η οποία δρα στις ωοθήκες προάγοντας την ωρίμανση των ωοθυλακίων το μήνα. Ένα τελικά ωοθυλάκιο θα ωριμάσει και θα οδηγηθεί σε ωορρηξία. Με την απελευθέρωση του ωαρίου το άδειο ωοθυλάκιο, το ωχρό σωμάτιο, αρχίζει να εκκρίνει μία ορμόνη, η οποία ονομάζεται προγεστερόνη για να προετοιμάσει το ενδομήτριο για την ενδεχόμενη εμφύτευση. Τις ημέρες αυτές και μόνο ανοίγει το επονομαζόμενο «παράθυρο εμφύτευσης» και το ενδομήτριο γίνεται δεκτικό στο έμβρυο σε περίπτωση σύλληψης. Οι γόνιμες μέρες μίας γυναίκας, δηλαδή οι μέρες που υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να συλλάβει, εξαρτώνται από τον κύκλο της. Αν μία γυναίκα έχει σταθερό κύκλο (κύκλο 28 ημερών κατά προσέγγιση), μπορεί να βρει την ημέρα της ωοθυλακιορρηξίας της υπολογίζοντας 14 ημέρες πριν την επόμενη περίοδό της και οι γόνιμες μέρες είναι δύο ημέρες πριν την αναμενόμενη ωορρηξία και δύο ημέρες μετά. Γνωρίζοντας, λοιπόν, πόσο σημαντική είναι για εσάς η παρακολούθηση της ωοθυλακιορρηξίας σας και ο υπολογισμός των γόνιμων ημερών σας, μπορείτε τώρα να υπολογίσετε τις γόνιμες ημέρες σας και να έρθετε ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη μιας κύησης μέσα από τον  Υπολογιστή Ωοθυλακιορρηξίας μας.

 

Πώς να ενισχύσω τη γονιμότητα μου;

Πριν ξεκινήσετε την προσπάθεια για παιδάκι, πρέπει να είστε σίγουρες ότι η κατάσταση της υγείας σας είναι αρκετά καλή για να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις μιας κύησης. Ένα σωστό πλάνο διατροφής, η απαραίτητη πρόσληψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων, η άσκηση αλλά και η ρύθμιση συγκεκριμένων ορμονών και τιμών στον οργανισμό αποτελούν βασικούς παράγοντες και δείκτες αύξησης της πιθανότητας για φυσική σύλληψη. Η ομάδα μας μέσα από την συμπλήρωση ειδικών ερωτηματολογίων αλλά και την βοήθεια του εξειδικευμένου διαγνωστικού μας ελέγχου είναι σε θέση να διαμορφώσει το δικό σας προσωποποιημένο πλάνο γονιμότητας και το καλοκαίρι αυτό να σας φέρει ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην δημιουργία της δικής σας όμορφης οικογένειας! Εσείς το μόνο που θα χρειαστεί είναι να φορέσετε το πιο όμορφο χαμόγελο σας και να στηριχθείτε στα χέρια του εξειδικευμένου προσωπικού μας!

 

Για πληρέστερη ενημέρωση και απαντήσεις πάνω σε κάθε σας απορία αναφορικά με την γονιμότητα και τους τρόπους προσέγγισης & επίτευξης μιας φυσικής σύλληψης, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο 210 6895001, καθημερινά και εμείς θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε!

 

Καλό σας καλοκαίρι & καλές βουτιές!!!

Φραγκουλίδης Μιχάλης
GreekEnglish