Γνωρίζω τη γονιμότητα για να αποφύγω την υπογονιμότητα: ο ρόλος της σχολικής εκπαίδευσης

Κυστική Ίνωση: ίσως ο πιο σημαντικός έλεγχος πριν την απόκτηση ενός παιδιού
23 Απριλίου, 2020
Απόκτηση παιδιού: ατομική ή συλλογική υπόθεση;
23 Απριλίου, 2020

Τα κορίτσια πρέπει να διδάσκονται με την καλύτερη δυνατή εκπαιδευτική μέθοδο τον τρόπο να μείνουν μελλοντικά έγκυες σε υποχρεωτικά μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, τα οποία θα ενταχθούν στην σχολική εκπαίδευση και θα περιλαμβάνουν μαθήματα για τον κατάλληλο χρόνο και τρόπο έναρξης προσπάθειας με σκοπό την επίτευξη εγκυμοσύνης, είπε μια ομάδα γιατρών και ειδικών γονιμότητας.

Υποστηρίζοντας την απομάκρυνση από την τρέχουσα εστίαση στην αντισύλληψη και την εγκυμοσύνη, η ένωση Fertility Education Initiative (FEI)  δήλωσε στους The Times ότι ζητά μια πιο ισορροπημένη προσέγγιση ως προς την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των μαθητών. Αναφέρθηκαν, μάλιστα, στο γεγονός ότι πολλά νέα κορίτσια σήμερα πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να συλλάβουν στο μέλλον όποτε θελήσουν, παρά τα παγκόσμια στατιστικά δεδομένα που φανερώνουν ότι ένα στα επτά ζευγάρια αγωνίζεται να συλλάβει.

Ο αδυναμία τεκνοποίησης δεν πρέπει να υποτιμάται, προειδοποίησε η ομάδα, προσθέτοντας ότι η αύξηση της ηλικίας της εγκυμοσύνης προκαλούσε ανησυχία στους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα. Στην Αγγλία, κάνοντας το πρώτο βήμα για ένταξη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, έρχεται αφού η κυβέρνηση δήλωσε ότι η σεξουαλική εκπαίδευση θα ήταν υποχρεωτική στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το 2019. Αναμένεται επίσης ότι τα παιδιά του δημοτικού θα διδάσκονται για τις σύγχρονες σχέσεις. Η σεξουαλική εκπαίδευση είναι υποχρεωτική μόνο στα σχολεία της τοπικής αυτοδιοίκησης και περιλαμβάνει μόνο μαθήματα βιολογίας. Τα νέα μέτρα θα επεκταθούν σε σχολεία γραμματικής, ακαδημίες και δωρεάν σχολεία.

Ξεκίνησε μια διαβούλευση από την αγγλική κυβέρνηση για να εξεταστεί ποια θέματα θα συμπεριληφθούν στις νέες τάξεις. Σε μια υποβολή από το FEI, που είδαν οι The Times, η ομάδα προέτρεψε την κυβέρνηση να συμπεριλάβει μια πιο λεπτομερή εξέταση της γονιμότητας από την εφηβεία έως την εμμηνόπαυση.

Η επίδραση των παραγόντων του τρόπου ζωής, όπως το αλκοόλ και η παχυσαρκία, στη γονιμότητα θα πρέπει επίσης να διευκρινιστεί, ανέφερε η ομάδα. Η Τζέσικα Χέπμπορν, της εκπαιδευτικής ομάδας Fertility Fest, η οποία υποστηρίζει τις προτάσεις, δήλωσε στους The Times: «Αποτυγχάνουμε οι νέοι επειδή λείπουν σημαντικές πληροφορίες για τη γονιμότητα από αυτήν την εκπαίδευση». «Αξίζουν επειγόντως οι νέες γενεές να γνωρίζουν την πλήρη ιστορία για τη γονιμότητα και τα όριά της, έτσι ώστε να μπορούν να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις για το μέλλον τους».

«Τα παιδιά πρέπει επίσης να διδάσκονται τα όρια της εξωσωματικής γονιμοποίησης, της κατάψυξης των ωαρίων και άλλων θεραπειών αναπαραγωγής. Έχουν ακούσει πράγματα στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την κατάψυξη ωαρίων και την εξωσωματική γονιμοποίηση, αλλά δεν καταλαβαίνουν πραγματικά τι συνεπάγονται αυτά τα πράγματα, το κόστος ή τα όρια της επιστήμης».

 

Πηγή: Independent.com

Φραγκουλίδης Μιχάλης
GreekEnglish