Κολπική Αιμόρροια κατά τη διάρκεια ενός κύκλου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης? Τι είναι φυσιολογικό και τι όχι

μυθοι-και-αληθειες...αλήθεια-#5
Μύθοι και Αλήθειες…Αλήθεια #5
23 Ιουνίου, 2017
male-infrtility-pic-2
Ανδρική υπογονιμότητα? Η λύση βρέθηκε!
29 Ιουνίου, 2017
bleeding-during-ivf-pic-2

Η κολπική αιμόρροια κατά την διάρκεια ενός κύκλου εξωσωματικής γονιμοποίησης αποτελεί όχι μόνο πηγή άγχους για το ζευγάρι/γυναίκα αλλά και ένα ενδεικτικό στοιχείο του κύκλου της θεραπείας.

Έμμηνος Ρύση πριν την έναρξη του κύκλου θεραπείας

Η πρώτη ημέρα της περιόδου σηματοδοτεί την έναρξη όχι μόνο του κύκλου της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης αλλά και του ονείρου προς την δημιουργία της πολυπόθητης οικογένειας. Είστε έτοιμες πλέον να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό για αυτό το αγγελούδι που θα αλλάξει την ζωή σας ριζικά και θα χαράξει τον δρόμο προς νέους ορίζοντες και προκλήσεις, γνωρίζοντας πως δε θα είναι ο πιο εύκολος, αλλά σίγουρα θα είναι ο πιο γλυκός και όμορφος.

Κολπική αιμόρροια μετά την ωοληψία

Ίσως παρατηρήσετε κάποιες κηλίδες αίματος μετά την διαδικασία της ωοληψίας. Παρόλα αυτά δεν είναι κάτι που πρέπει να σας ανησυχεί καθώς, μην ξεχνάτε, πως η ωοληψία αποτελεί μία μέθοδο επεμβατική και η συλλογή των ωαρίων γίνεται με την βοήθεια βελόνας, η οποία εισβάλλει στο ωοθυλάκιο – αφού διαπεράσει το τοίχωμα του κόλπου όπου και υπάρχουν αγγεία τα οποία τραυματίζονται και δημιουργούν σταγονοειδή αιμόρροια – με σκοπό να απορροφήσει το ωάριο το οποίο βρίσκεται μέσα σε αυτό. Δεν κρατάει πολύ και σταματάει σχετικά γρήγορα. Μεγάλης ροής αιμορραγία παρατηρείται πολύ σπάνια και σε μία τέτοια περίπτωση πρέπει να ενημερώσετε άμεσα τον θεράποντα γιατρό σας.

Αίμα μετά την εμβρυομεταφορά

Και η αναμονή μέχρι το τεστ εγκυμοσύνης φαντάζει τόσο μεγάλη…2 βδομάδες… αγωνίας… στρες… φόβου… ελπίδας!! Τι γίνεται όμως αν παρατηρήσετε αίμα κατά την διάρκεια αυτών των 2 εβδομάδων? Η εμφάνιση αίματος μετά την εμβρυομεταφορά δεν σηματοδοτεί απαραίτητα την εμφάνιση της περιόδου και άρα την αποτυχία της εξωσωματικής. Αντίθετα, είναι πολύ πιθανό να φανερώνει χαμηλά επίπεδα προγεστερόνης και οιστρογόνων, κάτι το οποίο αφενός δεν επηρεάζει τα έμβρυα που βρίσκονται στην μήτρα σας και αφετέρου ρυθμίζεται αν ενημερώστε άμεσα τον θεράποντα ιατρό σας. Είναι πολύ σημαντικό, όμως, να γνωρίζετε το σώμα σας και να παρατηρείτε την κάθε αλλαγή πάνω του. Αν το αίμα έχει μεγάλη ή ακανόνιστη ροή, αν διαρκεί αρκετά ή αν συνοδεύεται από ενοχλήσεις/πόνο, τότε θα πρέπει να έρθετε άμεσα σε επαφή με τον γιατρό σας.

Είμαστε εδώ να σας παρέχουμε ακόμα περισσότερες πληροφορίες, να σας ακούσουμε και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, ότι περνάει από το χέρι μας, για να σας χαρίσουμε το μεγαλύτερο δώρο της ζωής… το παιδί σας! Για καλύτερη ενημέρωση και απαντήσεις σε κάθε απορία σας πάνω σε θέματα γονιμότητας, κλείστε ραντεβού μαζί μας στο 210-6895001 και εμείς θα σας φέρουμε ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίηση του ονείρου σας.

 

Φραγκουλίδης Μιχάλης
GreekEnglish