ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, Ο ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ

periodos stis diakopes 800x600
Περίοδος στις διακοπές; Όχι πια!
6 Αυγούστου, 2018
ΥΠΕΡΔΙΕΓΕΡΣΗ-ΤΩΝ-ΩΟΘΗΚΩΝ-ΤΙ-ΕΙΝΑΙ-ΚΑΙ-ΠΩΣ-ΜΠΟΡΩ-ΝΑ-ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΩ-ΑΠΟ-ΤΟ-ΣΥΝΔΡΟΜΟ-ΑΥΤΟ-800x600
ΥΠΕΡΔΙΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΥΤΟ;
29 Οκτωβρίου, 2018
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, Ο ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ

Η υπογονιμότητα αποτελεί για τις περισσότερες από εσάς ένα ταξίδι ατελέσφορο, μεγάλο, δύσκολο και πολλές φορές γεμάτο φουρτούνες μέσα σε θάλασσες αγριεμένες και άβυθες. Αναζητάτε βοήθεια, έναν άνθρωπο να μπορέσει να σας καταλάβει όχι όμως να προσποιηθεί ότι καταλαβαίνει, να μπορέσει να σας νιώσει και να σας στηρίξει, έναν άνθρωπο να σταθεί δίπλα σας και όχι να σας λυπηθεί…..αναζητάτε έναν καπετάνιο να σας οδηγήσει προς την δική σας στεριά… ένα μέντορα που θα σας κατευθύνει προς νέες θάλασσες πιο γλυκές και ήρεμες! Ο μέντορας σας θα είναι αυτός που θα σας μάθει πώς να ανταπεξέρχεστε σε ένα ζήτημα σαν αυτό (δεν είναι πρόβλημα αλλά ένα ζήτημα μόνο), θα σας δώσει λύσεις (ιδανικά αν είναι ο γιατρός και σύμβουλος σας σε αυτό το ταξίδι) και θα σας μάθει πως το να εξωτερικεύετε τα συναισθήματα σας δεν είναι παρά ευεργετικό και ανακουφιστικό. Όποιος και να είναι, σίγουρα αυτά είναι τα 5 μυστικά που θα σας δείξει:

  1. Είναι φυσιολογικό και αποδεκτό να στεναχωριέστε

Ο καθένας θα σας πει να είστε «θετικοί», αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν αναζητάς την οικογένεια που θέλεις να έχεις στη ζωή σου, έχεις κάθε δικαίωμα να θλίβεσαι μερικές φορές.

Βρήκα πρόσφατα αυτό το απόσπασμα, και είναι το εξής:

“Η θλίψη, έχω μάθει, είναι πραγματικά αγάπη. Είναι όλη η αγάπη που θέλετε να δώσετε, αλλά δεν μπορείτε. “

Αν αυτό δεν ισχύει για την υπογονιμότητα, δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να ισχύει. Αφήστε τον εαυτό σας να αναστατωθεί όταν παίρνετε κακά νέα. Πάρτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας. Στη συνέχεια, σηκωθείτε την επόμενη μέρα, επικεντρωθείτε στους στόχους σας και προσπαθήστε ξανά.

  1. Κάθε βήμα μετράει

Κάθε διαγνωστικός έλεγχος είναι και ένα φαινομενικά μικρό βήμα στη διαδικασία για την απόκτηση ενός παιδιού και διδάσκει τόσο εσάς όσο και τους γιατρούς περισσότερα για το σώμα σας. Ακόμα και ένα μικρό βήμα όπως μια εξέταση μπορεί να σας βοηθήσει και να σας προετοιμάσει ψυχικά και διανοητικά για τα μεγαλύτερα βήματα. Μπορεί συχνά να αισθάνεται ότι αντί να πηγαίνετε ένα βήμα μπροστά πάτε δύο βήματα πίσω, αλλά όλοι εργάζονται για τον τελικό στόχο….την επίτευξη της εγκυμοσύνης σας, εμπιστευθείτε μας σε αυτό.

  1. Η εξωσωματική δεν είναι τόσο τρομακτική όσο μπορεί να νομίζετε… Στην πραγματικότητα είναι ελπιδοφόρα!

Εμπιστευτείτε τον γιατρό σας και αφήστε τον να σας οδηγήσει με τον γρηγορότερο και ασφαλέστερο τρόπο προς την πραγματοποίηση του δικού σας ονείρου…την απόκτηση ενός παιδιού. Μπορεί να θεωρείτε ότι επειδή είστε αρκετά νέες ή δεδομένου ότι δεν έχετε κάποιο εμφανές πρόβλημα υγείας δεν αρμόζει μια τέτοια θεραπεία σε εσάς… Από την άλλη φοβάστε να εμπιστευθείτε είτε γιατί σας αποδυναμώνουν οι αποτυχίες του παρελθόντος είτε γιατί τείνετε να αρνείστε ότι χρειάζεστε βοήθεια. Ακούστε τον μέντορα και σύμβουλο σας και ελάτε ένα βήμα πιο κοντά προς την ολοκλήρωση του παζλ της ζωής σας με την απόκτηση του δικού σας παιδιού.

  1. Η υπογονιμότητα δεν επηρεάζει μόνο την δική σου σχέση

Τα υπογόνιμα ζευγάρια διακρίνονται από έντονο φόβο εγκατάλειψης/απόρριψης από τον σύντροφο, ανησυχία με την ιδέα ότι ο σύντροφός τους δεν θα θέλει να μείνει μαζί τους, φόβο ότι τα αισθήματα του συντρόφου τους για τους ίδιους δεν είναι τόσο δυνατά όσο τα δικά τους γι’ αυτούς, φόβο ότι θα χάσουν την αγάπη του συντρόφου τους, ανησυχία ότι υστερούν σε σύγκριση με άλλους ανθρώπους. Παρόλα αυτά, μιλήστε στο σύντροφο/σύζυγο σας γιατί η επικοινωνία, η εμπιστοσύνη και η ειλικρίνεια μεταξύ σας αποτελούν το κλειδί της σχέσης σας και μόνον αυτά μπορούν να σας κρατήσουν μαζί, μαχόμενους, προσπαθώντας να ξεπεράσετε όλες τις δυσκολίες μαζί. Είστε μία ομάδα…μην αφήσετε τίποτα να διασπάσει αυτά που χτίζατε τόσα χρόνια μαζί! Είστε μαζί σε αυτό!

  1. Η υπογονιμότητα σίγουρα θα αφήσει το σημάδι της με τα χρόνια αλλά θα σας κάνει πιο δυνατό άνθρωπο και μητέρα!

Σίγουρα δεν θα καταφέρετε να θεραπεύσετε τις όλες τις πληγές που άφησε πίσω της η υπογονιμότητα και το δύσκολο ταξίδι που κάνατε με τον σύντροφο της ζωής σας. Ωστόσο μην ξεχνάτε ποτέ….Οι δυσκολίες μας κάνουν πιο δυνατούς, μας βοηθούν να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, να μάθουμε τα όρια και τις αντοχές του! Οι δυσκολίες μας βοηθούν να δούμε αλλά και να αντιληφθούμε διάφορες πτυχές του εαυτού μας, μας σκληραίνουν, μας ωριμάζουν και σίγουρα μας προετοιμάζουν ούτως ώστε να ανταπεξέλθουμε καλύτερα σε οτιδήποτε μας επιφυλάσσει το μέλλον. Να είστε δεκτικές στις δυσκολίες… Προετοιμαστείτε τώρα γιατί το ταξίδι της μητρότητας είναι πιο όμορφο μεν αλλά πιο δύσκολο δε! Πλέον πρέπει να καταλάβετε ότι θα είστε πιο ευάλωτες γιατί θα έχετε μια δεύτερη καρδιά να χτυπάει έξω από τη δική σας…πιο μικρή και ευαίσθητη την οποία θα πρέπει να προστατεύετε κάθε ώρα, μέρα, στιγμή!

Εμείς είμαστε εδώ, πάντα, και σε ότι χρειαστείτε, να σας κατευθύνουμε και να σας καθοδηγήσουμε σε αυτό το γλυκό αλλά και μεγάλο ταξίδι! Εμπιστευθείτε μας και θα σας οδηγήσουμε πιο κοντά στην ολοκλήρωση της δικής σας οικογένειας και την απόκτηση του όμορφου αγγέλου σας.

Φραγκουλίδης Μιχάλης
GreekEnglish