Ο ιατρός

ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΙΔΗΣ ΜSc, DFFP, BSCCPΜιχάλης Φραγκουλίδης Γυναικολόγος - Μαιευτήρ
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: Πετρούτσου & Βλαχερνών 17-Μαρούσι
ΤΗΛ.ΡΑΝΤΕΒΟΥ:  2106895001, 6972961773
Ε-MAIL: info@fertilitydesign.com

Μιχάλης Φραγκουλίδης Γυναικολόγος – Μαιευτήρ με εξειδίκευση στην διερεύνηση και αντιμετώπιση τόσο της γυναικείας όσο και της ανδρικής υπογονιμότητας και σε όλες τις σύγχρονες μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής καθώς επίσης στην Λαπαροσκοπική–Υστεροσκοπική Χειρουργική.

Ξεκίνησα την ειδικευσή μου το 2001 από το Αντικαρκινικό ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ» στη γυναικολογική ογκολογία όπου παρέμεινα έως και το 2003 ενώ κατόπιν συνέχισα στην Μ. Βρετανία για τα επόμενα 5 χρόνια με σκοπό την περαιτέρω ειδίκευσή μου και μετεκπαίδευσή μου στη Μαιευτική / Γυναικολογία.

Εκπαιδεύτηκα εξασκώντας την Μαιευτική/Γυναικολογία στα Νοσοκομεία “Prince Charles Hospital” & “Royal Gwent Hospital” έως το 2005 αποκτώντας σημαντική εμπειρία-γνώση στη διαχείριση και αντιμετώπιση όλων των μαιευτικών–γυναικολογικών παθήσεων. Επιπλέον είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου και να αντιμετωπίσω επιπλεγμένα περιστατικά.

Επιπρόσθετα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και προς το τέλος της ειδικότητας άρχισα να ασχολούμαι με τις παθολογικές αλλοιώσεις του τραχήλου της μήτρας που προκαλούνται από παθογόνους οργανισμούς και κυρίως από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (H.P.V.) πραγματοποιώντας μεγάλο αριθμό διαγνωστικών, επεμβατικών κολποσκοπήσεων.

(Δίπλωμα με τίτλο του ειδικού στην κολποσκόπηση το 2006 από την Βρετανική Ένωση κολποσκόπησης και παθολογίας του τραχήλου της μήτρας “BSCCP”)

Είμαι ενημερωμένος για όλες τις μεθόδους αντισύλληψης και υγιεινής της αναπαραγωγικής ηλικίας εξατομικεύοντας την αναλόγως της ηλικίας, του Ιατρικού, του γυναικολογικού η μαιευτικού ιστορικού της γυναίκας.

(Δίπλωμα οικογενειακού προγραμματισμού και υγιεινής της αναπαραγωγικής ηλικίας “DFFP” αναγνωρισμένο από το Κολέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων του Λονδίνου RCOG)

Από το 2005 και μετά την απόκτηση του τίτλου της Ιατρικής Ειδικότητας στην Μαιευτική / Γυναικολογία ξεκίνησα να εργάζομαι με τον βαθμό του επιμελητή στο Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης “London Fertility Centre” στο Λονδίνο αρχικά ως κλινικός συνεργάτης (Fertility Fellow) του καθηγητή Ian Craft και αργότερα ως υπεύθυνος του τμήματος δωρεάς ωαρίων εντός και εκτός Μ. Βρετανίας.

(Δίπλωμα στην αντιμετώπιση των υπογόνιμων ζευγαριών και στις τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής αναγνωρισμένο από το Κολέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων του Λονδίνου RCOG καθώς επίσης στην εμβρυομεταφορά-ενδοκολπικό υπέρηχο της αναπαραγωγής αναγνωρισμένο από την βρετανική ένωση γονιμότητας BFS)

Το London Fertility Centre αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες μονάδες εξωσωματικής γονιμοποίησης της Μ.Βρετανίας ενώ ο Καθηγητής Ian Craft είναι διεθνώς αναγνωρισμένος αφού μαζί με την ομάδα του πραγματοποίησαν την πρώτη επιτυχημένη στην Ευρώπη κύηση διδύμων και τριδύμων με εξωσωματική γονιμοποίηση (1982-1984) και ήταν υπεύθυνος σημαντικών άλλων επιτυχιών στο χώρο της ανθρώπινης υποβοηθούμενης αναπαραγωγής όπως την πρώτη γέννηση στην Μ. Βρετανία παιδιού με την μέθοδο Ενδοσαλπιγγικής μεταφοράς γαμετών GIFT, ενώ το 1987 τη πρώτη γέννηση παιδιού από δωρεά ωαρίων και δωρεά εμβρύου στην Μ.Βρετανία. Την πρώτη γέννηση παγκοσμίως με τη χρήση ενός νέου τύπου φαρμάκου (GnRH analogue) καθώς επίσης και την πρώτη παγκοσμίως γέννηση εμβρύου με χρήση σπέρματος από την επιδιδυμίδα(PESA).

Ασχολήθηκα και επέδειξα ενδιαφέρον για τις διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος και τις επαναλαμβανόμενες αποβολές της εγκυμοσύνης ενώ ήμουν υπεύθυνος για την κλινική διαχείριση τουλάχιστον 1000 θεραπευτικών κύκλων εξωσωματικής γονιμοποίησης ετησίως με ασθενείς από όλο τον κόσμο και αποκλειστικά των γυναικών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με δωρεά ωαρίων. Επίσης είχα την ευκαιρία να βοηθήσω ζευγάρια με πολύπλοκα προβλήματα τόσο ανδρικής όσο και γυναικείας υπογονιμότητας και με αυξημένο αριθμό προηγούμενων αποτυχημένων κύκλων εξωσωματικής γονιμοποίησης. Εισήγαγα νέες φαρμακευτικές αγωγές και συμμετείχα στην αναβάθμιση των θεραπευτικών πρωτοκόλλων με κύριο σκοπό την αύξηση των επιτυχημένων προσπαθειών.

Επιπρόσθετα από το 2007 έως και τις αρχές του 2008 εργάστηκα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Royal Free Hospital του Λονδίνου το οποίο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο εκπαίδευσης στην ενδοσκοπική χειρουργική και με παράδοση στην κλινική, εργαστηριακή έρευνα.
Στο χρονικό διάστημα αυτό ειδικεύτηκα στην εφαρμογή ενδοσκοπικών μεθόδων (Λαπαροσκόπηση- Υστεροσκόπηση) για την διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση ποικίλων γυναικολογικών παθήσεων υπό την καθοδήγηση του Mr Adam Magos.

Η φιλοσοφία μου …

Θεωρώ υποχρέωση μου να καλλιεργώ κλίμα εμπιστοσύνης, αναπτύσσοντας ζεστή και ανθρώπινη επικοινωνία με το ζευγάρι.

Ιδιαίτερη προσοχή καταβάλω στην σωστή, πλήρη ενημέρωση που αφορά το πρόβλημα σας έτσι ώστε να μπορέσουμε μαζί να σχεδιάσουμε την θεραπεία σας και να δώσουμε λύση σε προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες.

Προτεραιότητα μου είναι η επιθυμία σας για μια επιτυχή έκβαση της προσπάθειας σας να είναι εφικτή με το χαμηλότερο ψυχικό, σωματικό, οικονομικό κόστος και αποτελεί τον κύριο στόχο μου.

Κάθε ζευγάρι θα νοιώσει και θα γνωρίσει από εμένα εξατομικευμένη θεραπεία, φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη σε όλη την διάρκεια της προσπάθειας του.

Σκοπός μου είναι η εφαρμογή της χειρουργικής τόσο στην κολποσκόπηση όσο και στην Λαπαροσκόπηση-υστεροσκόπηση και άλλων τεχνικών να γίνεται με λεπτούς χειρισμούς και πάντα με σεβασμό προς στην υγεία του ασθενή μου.

Η προσπάθεια σας είναι και προσπάθειά μου και η επιτυχία σας , επιτυχία μου

Ελπίζω να τύχω της εμπιστοσύνης σας!

Φραγκουλίδης Μιχάλης
GreekEnglish