Τα μωρά των Χριστουγέννων!

Καρκίνος των Ωοθηκών και μητρότητα: Η τεχνητή ωοθήκη δίνει την λύση
Καρκίνος των Ωοθηκών και Μητρότητα: Η Τεχνητή Ωοθήκη δίνει την λύση
30 Νοεμβρίου, 2018
Τι χαρακτηρίζει τελικά μια μητέρα; Η ηλικία ή ο νέος της ρόλος;
Τι χαρακτηρίζει τελικά μια μητέρα; Η ηλικία ή ο νέος της ρόλος;
11 Ιανουαρίου, 2019
Τα μωρά των Χριστουγέννων!

Θα θέλατε να συλλάβετε κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου; Με μεγάλη μας χαρά, λοιπόν, θα σας ενημερώσουμε, ότι έχουν καταγράφει έως και σήμερα μερικά ισχυρά οφέλη για τα παιδιά που γεννήθηκαν εννέα μήνες μετά την πιο υπέροχη εποχή του χρόνου. Τα μωρά τα οποία προήλθαν από συλλήψεις των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς έχουν αυτά τα οφέλη τα οποία παρουσιάζονται στη συνέχεια του άρθρου και ενώ κάθε παιδί και κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική, τα ευρήματα της έρευνας είναι αρκετά εντυπωσιακά.

Ξέρατε ότι τα πιο συνηθισμένα γενέθλια στα μωρά τα οποία συνελήφθησαν την εορταστική περίοδο είναι η 16η Σεπτεμβρίου; Ένα εντυπωσιακό εύρημα αποτελεί το γεγονός ότι το 9% όλων των μωρών συλλαμβάνονται όταν ο καιρός είναι κρύος και η διάθεση των ζευγαριών είναι αρκετά ευχάριστη – δηλαδή ως επί τω πλείστων τον μήνα Δεκέμβριο, φυσικά. Αντίστροφα, ο Αύγουστος δείχνει τις λιγότερες συλλήψεις του έτους, πιθανώς οι γονείς είναι έξω εξαιτίας του καλοκαιρινού καιρού ενώ το διπλάσιο των προφυλακτικών πωλούνται την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με το The Daily Beast.

Ναι, τα Χριστούγεννα είναι η πιο δημοφιλής περίοδος για τις δραστηριότητες που αφορούν τη σύλληψη μωρών και υπάρχουν καλά νέα για τα βρέφη που γεννιούνται εννέα μήνες αργότερα – οι μελέτες δείχνουν ότι οι εγκυμοσύνες του Δεκεμβρίου οδηγούν σε πιο υγιείς γεννήσεις και τα παιδιά που αρχίζουν το σχολείο το Σεπτέμβριο – εννέα μήνες μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις – έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στο σχολείο.

Ωστόσο, οι υποψήφιοι γονείς πρέπει να λάβουν υπόψη ότι οι μελέτες που παρουσιάζονται είναι στατιστικές, πράγμα που σημαίνει ότι εξετάζουν μεγάλα σύνολα δεδομένων για τις τάσεις και δεν μπορούν (και μάλιστα δεν πρέπει) να χρησιμοποιηθούν για την πρόβλεψη της επιτυχίας ή της υγείας μεμονωμένα του παιδιού. Παρ ‘όλα αυτά, τα ευρήματα είναι αρκετά ενδιαφέροντα, ειδικά για τα ζευγάρια που σχεδιάζουν να σαρώσουν το εορταστικό πνεύμα.

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Τορόντο και του Northwestern που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από την TLC, τα μωρά που γεννήθηκαν το Σεπτέμβριο έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στην ακαδημαϊκή τους σταδιοδρομία από ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν τους άλλους μήνες. Παραμένετε δύσπιστες? Παρακάτω παρουσιάζεται ο τρόπος εργασίας της μελέτης: οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία από 1 εκατομμύριο παιδιά που γεννήθηκαν στη Φλόριντα μεταξύ 1994 και 2000, συμπεριλαμβανομένων των ποσοστών αποδοχής κολλεγίων, βαθμολογίας δοκιμών και αρχείων ανηλίκων. Στη Φλόριντα, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, η ημερομηνία αποκοπής του νηπιαγωγείου είναι η 1η Σεπτεμβρίου, δηλαδή τα μωρά που έχουν γενέθλια τον μήνα Σεπτέμβριο ξεκινούν παιδικό σταθμό σε ηλικία μεγαλύτερη από τα μωρά που γεννιούνται όταν το καλοκαίρι είναι ακόμα σε πλήρη εξέλιξη. Ουσιαστικά, τα παιδιά που αρχίζουν το σχολείο αργότερα επωφελούνται από την ωριμότητά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Ως αποδεικτικά στοιχεία υπέρ των παιδιών που ξεκινούν το σχολείο αργότερα, αυξάνεται ο αριθμός των γονέων που «αναστέλλουν» τα παιδιά τους ή «καθυστερούν την είσοδο του παιδιού στο σχολείο μέχρι να αναπτυχθούν περαιτέρω», σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης. Το πλεονέκτημα των γενεθλίων του Σεπτεμβρίου είναι το θέμα της αρχικής ηλικίας και της γνωστικής ανάπτυξης του σχολείου.

Όσον αφορά την υγεία, μια μελέτη με 270.000 εγκυμοσύνες μεταξύ 2004 και 2009 έδειξε ότι οι εγκυμοσύνες που ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο είχαν ως αποτέλεσμα τα υψηλότερα ποσοστά γεννήσεων, όπως ανέφερε το The Huffington Post. Ο Δρ. Paul Winchester, ο οποίος διεξήγαγε την έρευνα, συνέβαλε στην αύξηση των υγειών γεννήσεων με αυτό τον τρόπο: οι μητέρες που γεννούν τον Σεπτέμβριο εκτίθενται σε περισσότερο ηλιοφάνεια αργότερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, μια εποχή που η βιταμίνη D παίζει καθοριστικό ρόλο. Στην ουσία, η σύλληψη στη μέση του χειμώνα σημαίνει πιο υγιή ηλιοφάνεια για το μωρό σας όταν αυτό την χρειάζεται περισσότερο.

Εάν προσπαθείτε να συλλάβετε όλο το χρόνο χωρίς επιτυχία, υπάρχει λόγος να αισθάνεστε αισιόδοξη για τις διακοπές. Σύμφωνα με το The Atlantic, περισσότεροι Αμερικανοί συλλαμβάνουν την παραμονή των Χριστουγέννων από οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου, με αποτέλεσμα τα περισσότερα γενέθλια να είναι στις 16 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Science Daily έδειξε ότι οι γυναίκες παρουσιάζουν 40% λιγότερες πιθανότητες να συλλάβουν όταν το άγχος και το στρες επικρατεί στην καθημερινότητα τους. Επομένως, αποβάλλετε όποιες αρνητικές σκέψεις και δυσάρεστα συναισθήματα σας προκαταβάλλουν αρνητικά, ευχαριστηθείτε δίπλα στους αγαπημένους σας ανθρώπους τις εορτές που έρχονται και ονειρευθείτε την οικογένεια που εσείς οι ίδιες θα θέλατε να δημιουργήσετε!

Φραγκουλίδης Μιχάλης
GreekEnglish