Κατάψυξη ωαρίων: Προφύλαξη της γονιμότητας ή μία γενική «έλλειψη αντρών»;

Έχω Πρόωρη Ωοθηκική Ανεπάρκεια;
Έχω Πρόωρη Ωοθηκική Ανεπάρκεια;
1 Νοεμβρίου, 2017
ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΘΟΥΣ: ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ
ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΘΟΥΣ: ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ
8 Δεκεμβρίου, 2017
Κατάψυξη ωαρίων: Προφύλαξη της γονιμότητας ή μία γενική «έλλειψη αντρών»;

Μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις των τελευταίων ετών στην εξωσωματική γονιμοποίηση αποτελεί η δυνατότητα κρυοσυντήρησης του γενετικού υλικού. Η μέθοδος αυτή έδωσε τη δυνατότητα τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες να συντηρήσουν τη γονιμότητά τους στο χρόνο. Η κατάψυξη μη γονιμοποιημένων ωαρίων αποτελεί  επανάσταση στο χώρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, διασφαλίζοντας στις γυναίκες τη μελλοντική τους γονιμότητα. Η συντήρηση της γονιμότητας ειδικά για τις γυναίκες ενδείκνυται, σήμερα, όχι μόνο για ιατρικούς λόγους (ηλικία, χημειοθεραπεία, αφαίρεση σαλπίγγων ή ωοθηκών) αλλά, ιδιαίτερα για προσωπικούς αλλά και κοινωνικούς λόγους.

Οι επιταγές των καιρών απαιτούν την γυναίκα πιο δυναμική και διεκδικητική. Σήμερα, σε αντίθεση με παλαιότερες εποχές, η γυναίκα δίνει περισσότερη έμφαση στην προσωπική της εξέλιξη και εκπαίδευση, ανεβαίνει ιεραρχικά στην εργασιακή κλίμακα και αποκτά δικαιώματα ισότητας τόσο στον κοινωνικό όσο και στον επαγγελματικό χώρο, με αποτέλεσμα να τοποθετεί σε δεύτερη μοίρα την προσωπική της ζωή και την δημιουργία οικογενείας. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι λίγες οι φορές ή ελάχιστα τα κοινωνικά παραδείγματα κατά τα οποία οι άντρες απορρίπτουν γυναίκες με καλή μόρφωση, επαγγελματικά αποκατεστημένες, υψηλόμισθες…γυναίκες δυναμικές, που ξέρουν τι θέλουν, ξέρουν τι ζητάνε αλλά κυρίως γνωρίζουν τον τρόπο να διεκδικήσουν αυτό που τους αξίζει! Θα μου πείτε γιατί συμβαίνει αυτό; Ίσως γιατί τις φοβούνται; Ίσως γιατί έχουν την ανάγκη να αισθάνονται ανώτεροι από την σύντροφο τους; ίσως γιατί έχουν κρυμμένες ανασφάλειες ή πιο απλά, όπως το λέω εγώ, κόμπλεξ κατωτερότητας; Πολλά τα ερωτήματα και ενδεχομένως πολλές και οι απαντήσεις αυτών! Και βέβαια, ας μη γελιόμαστε κορίτσια μου… Ποια από εσάς ενδιαφέρει η πραγματική απάντηση ή μάλλον καλύτερα… Είναι ποτέ δυνατόν να σας καλύψει κάποια απάντηση στα ανωτέρω ερωτήματα; Θα σας απαντήσω εγώ… ΌΧΙ! Γιατί οι σημερινές γυναίκες έχουν ανάγκη από έναν άντρα δυναμικό, ανεξάρτητο, που θα είναι περήφανος για την σύντροφο του και δεν θα την κάνει να αισθάνεται πως διανύει καθημερινά ένα ράλι ανταγωνισμού και ψυχικό-συναισθηματικών επιβεβαιώσεων.

Για αυτό μην αργείτε και κάντε ότι καλύτερο μπορείτε για να προφυλάξετε το μέλλον και την γονιμότητα σας σήμερα! Μην αφήνετε το δικό σας μελλοντικό όνειρο για οικογένεια στα χέρια άλλων. Δεν αξίζει! Ενημερωθείτε σήμερα κιόλας τι μπορείτε να κάνετε για την πρόληψη της γονιμότητας σας. Εμείς είμαστε εδώ καθημερινά να σας ακούσουμε, να σας συμβουλεύσουμε και να σας καθοδηγήσουμε. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 210 6895001 και ελάτε ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίηση ενός εκ των στόχων σας, μαζί με εμάς.

Φραγκουλίδης Μιχάλης
GreekEnglish