Η προσπάθεια για την απόκτηση ενός παιδιού, σύνορα δεν γνωρίζει

Ενημερωθείτε για τα στάδια της εξωσωματικής γονιμοποίησης από τον Κο Φραγκουλιδη
Ενημερωθείτε για τα στάδια της εξωσωματικής γονιμοποίησης από τον Κο Φραγκουλιδη
18 Ιουλίου, 2014
logoposts
Η ζωή μου χαμογέλασε ξανά μετά από 15 χρόνια
17 Οκτωβρίου, 2014
Η προσπάθεια για την απόκτηση ενός παιδιού, σύνορα δεν γνωρίζει

Η Daihui και ο Jian ταξίδεψαν από το Πεκίνο στην Ελλάδα για να μπορέσουν να αποκτήσουν ένα παιδί αφού τους απέκλεισαν αυτή τη δυνατότητα στη χώρα τους λόγω υψηλής FSH και με το βαρύ ιστορικό των 3 αποτυχημένων προσπαθειών.

Ξεκινάω για άλλη μια φορά έναν δύσκολο αγώνα με μεγάλο αίσθημα ευθύνης απέναντι σε αυτό το ζευγάρι που με επέλεξε για να τους βοηθήσω και αποφάσισε να έρθει από τη μακρινή Κϊνα.

Είμαι έτοιμος για να ζωγραφίσω το χαμόγελο στο πρόσωπό τους, την ψυχή τους, στη ζωή τους. Αυτό προσπαθώ και ξέρω να κάνω να δημιουργώ ζωή, χαρά, όνειρα και μικρά θαύματα. Πιστέψτε με ότι είναι βαρύ το φορτίο της επιτυχημένης προσπάθειας που σου μεταφέρουν αυτοί οι άνθρωποι, αλλά έχω μάθει να το σηκώνω.

Κάθε γυναίκα ηλικίας μέχρι 35ετών με υψηλή FSH και καλή μορφολογικά μήτρα που συνήθως έχει καλή υποδεκτικότητα, έχει εξίσου πολύ καλές πιθανότητες να μείνει έγκυος από τη στιγμή που θα δημιουργηθεί έμβρυο. Η μόνη διαφορά μεταξύ των γυναικών που έχουν χαμηλή FSH και εκείνων με υψηλή είναι ότι οι πρώτες έχουν πολύ πιο αυξημένες πιθανότητες να δημιουργήσουν καλό αριθμό εμβρύων >6 σε σχέση με τις γυναίκες με υψηλή FSH που συνήθως έχουν 1-2 ωοθυλάκια και δημιουργούνται 1 ή 2 έμβρυα ή δεν γονιμοποιείται κανένα ωάριο και συνεπώς μπορεί να μην έχουν έμβρυο για εμβρυομεταφορά.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχω μεταφέρει 1 έμβρυο στη γυναίκα και έχει μείνει έγκυος. Το σημαντικότερο και που κρίνει το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας εξωσωματικής είναι η υποδεκτικότητα της μήτρας και όχι ο αριθμός των γονιμοποιηθέντων ωαρίων ή εμβρύων που μεταφέραμε στη μήτρα της γυναίκας.

Φραγκουλίδης Μιχάλης
GreekEnglish