Εξωσωματική μετά από καρκίνο μήτρας

logoposts
Ο ρόλος των ιχνοστοιχείων στην γυναικεία και ανδρική γονιμότητα
7 Μαρτίου, 2014
logoposts
Όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για το υπερηχογράφημα Αυχενικής Διαφάνειας- Papp-A – Ρινικού οστού – β- hcg
28 Μαρτίου, 2014
Εξωσωματική μετά από καρκίνο μήτρας

Τρίτη 4/3/2014

16:50…χτυπάει το τηλέφωνο στο ιατρείο και η Χ.Α. ετών (33) είναι στην άλλη γραμμή όπου μου ανακοινώνει τα ευχάριστα νέα, κ. Φραγκουλίδη η χοριακή μου είναι 114!!! η χαρά της και η χαρά μου απερίγραπτη!
Είναι αυτό το κορίτσι που αύριο έχει γενέθλια και 1 χρόνο πριν της γνωστοποιήθηκε καρκίνος (Ca) ενδομητρίου μετά από Υστεροσκόπηση στην οποία υποβλήθηκε για υπογονιμότητα.

Πώς τα φέρνει η ζωή πόνος, λύπη και απογοήτευση, σε τόσο μικρή ηλικία κινδύνευε η υγεία της και τώρα η υπέρτατη ευτυχία και χαρά!  Περιμένει το μωράκι της!

Έδωσε ένα χρόνο αγώνα με χειρουργεία και φάρμακα που σταμάτησαν την περίοδό της χωρίς κανείς να εξασφαλίσει τίποτα.

17/12/2013 Τελευταίο ογκολογικό συμβούλιο, αποφασίζεται μετά από το τρίτο και τελευταίο χειρουργείο και με γνώμονα τη βιοψία του ενδομήτριου ότι τώρα πια είναι υγιής, αλλά πρέπει να προσπαθήσει για παιδί το συντομότερο γιατί δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε το πότε και εάν θα ξαναεμφανιστεί η νόσος.

6/2/2014 ξεκινάμε εξωσωματική λόγω σοβαρής ολιγοσπερμίας (περιστασιακά κινούμενα σπερματοζωάρια) και 5 χρόνια προσπαθειών για φυσική σύλληψη.
3 ωάρια προκύπτουν από την ωοληψία και 1 έμβρυο μετά από μικρογονιμοποίηση 2 ώριμων ωαρίων.
Εμβρυομεταφορά με 1 έμβρυο ποιότητας 3 (μέτριο).

Συγκροτημένα αισιόδοξος εγώ αλλά η Χ.Α. ήδη αποκαλούσε το έμβρυο μωράκι και ένιωθε τόσο μα τόσο σίγουρη. Είμαι 100% σίγουρος ότι δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό της το ενδεχόμενο ενός αρνητικού αποτελέσματος. Τέτοια δύναμη και πίστη στο θετικό αποτέλεσμα!
Αλλά εγώ μάλλον δεν συνειδητοποίησα αρχικά μέσα από ποια μάχη βγήκε η Χ.Α. νικήτρια και ότι αυτό ήταν αρκετό για να αποκτήσει πίστη και δύναμη και να δημιουργήσει αυτό το θετικό αποτέλεσμα.

Το 2ο περιστατικό μας σε μικρό χρονικό διάστημα, που μετά από θεραπεία καρκίνου (Ca) στο ενδομήτριο, έρχεται και ένα μωρό.

Για αυτά τα αποτελέσματα προσπαθώ και αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου.
Η χαρά που προσφέρω και δημιουργώ γύρω μου.
Χ.Α. σου ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια!

Φραγκουλίδης Μιχάλης
GreekEnglish