Διατροφή και Γονιμότητα Αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθειες σήμερα!

Γυμναστήριο, συμπληρώματα και ανδρική γονιμότητα
Γυμναστήριο, συμπληρώματα και ανδρική γονιμότητα
30 Ιανουαρίου, 2020
Δυνατότητα φυσικής σύλληψης μετά από αποτυχημένη θεραπεία Εξωσωματικής Γονιμοποίησης
Δυνατότητα φυσικής σύλληψης μετά από αποτυχημένη θεραπεία Εξωσωματικής Γονιμοποίησης
30 Ιανουαρίου, 2020
Διατροφή και Γονιμότητα Αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθειες σήμερα!

Οι γυναίκες μπορεί να μειώνουν τις πιθανότητές τους να μείνουν έγκυες επειδή αποφεύγουν τα φρούτα ή τρώνε πάρα πολλά πρόχειρα φαγητά, σύμφωνα με νέα μελέτη. Αυστραλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έτρωγαν λιγότερα από τρία κομμάτια φρούτων το μήνα χρειάστηκαν 50% περισσότερες προσπάθειες για να συλλάβουν από τις γυναίκες που έτρωγαν φρούτα τρεις ή περισσότερες φορές το μήνα. Αναλύθηκε επίσης η κατανάλωση ανεπιθύμητων τροφίμων και οι γυναίκες που σπάνια έτρωγαν fast food έμειναν έγκυες ένα μήνα γρηγορότερα, κατά μέσο όρο από τις γυναίκες που κατανάλωναν πρόχειρο φαγητό τέσσερις φορές την εβδομάδα ή περισσότερο.

Μεταξύ όλων των ζευγαριών στη μελέτη που διεξάχθηκε, 468 (8%) ταξινομήθηκαν ως υπογόνιμες (χρειάζονται περισσότερο από ένα χρόνο για να συλλάβουν) και 2.204 (39%) έμειναν έγκυες μέσα σε ένα μήνα.

Όταν οι ερευνητές εξέτασαν τον αντίκτυπο της δίαιτας στη στειρότητα, διαπίστωσαν ότι στις γυναίκες με τη μικρότερη πρόσληψη φρούτων ο κίνδυνος υπογονιμότητας αυξήθηκε από 8% σε 12% και σε όσους έτρωγαν fast food τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα , ο κίνδυνος υπογονιμότητας αυξήθηκε από 8% σε 16%.

Τα ευρήματα αυτά δείχνουν ότι η κατανάλωση μιας καλής ποιότητας δίαιτας που περιλαμβάνει φρούτα και την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ταχείας τροφής βελτιώνει τη γονιμότητα και μειώνει το χρόνο που χρειάζεται για να μείνει έγκυος“.

Η Melanie McGrice, η οποία δεν συμμετείχε στη μελέτη, δήλωσε: “Ως διαιτολόγος γονιμότητας, βλέπω όλο και περισσότερες γυναίκες που πιστεύουν λανθασμένα ότι πρέπει να αποφεύγουν τα φρούτα σε μια προσπάθεια να τους βοηθήσουν να συλλάβουν”. “Αυτή η μελέτη καταδεικνύει ότι η κατανάλωση φρούτων δεν είναι μόνο ασφαλής αλλά ωφέλιμη για τις περισσότερες γυναίκες να βελτιστοποιήσουν τη γονιμότητά τους”.Τα φρούτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και φυτοχημικά και δεν πρέπει να συγκεντρώνονται στο ίδιο καλάθι με τη ζάχαρη και τα αναψυκτικά“.

 

Source: www.independent.co.uk

Φραγκουλίδης Μιχάλης
GreekEnglish