Θηλασμός και εμφυτεύματα στήθους: Γιατροί και Πλαστικοί χειρούργοι παίρνουν θέση

Τι χαρακτηρίζει τελικά μια μητέρα; Η ηλικία ή ο νέος της ρόλος;
Τι χαρακτηρίζει τελικά μια μητέρα; Η ηλικία ή ο νέος της ρόλος;
11 Ιανουαρίου, 2019
Ο ρόλος της θρομβοφιλίας στην κύηση 800x600
Ο ρόλος της Θρομβοφιλίας στην κύηση
18 Φεβρουαρίου, 2019
ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΘΟΥΣ (2)

Σίγουρα πολλές από εσάς θα αναρωτιέστε… επηρεάζουν τα εμφυτεύματα στήθους τον θηλασμό; Ποια η αντένδειξη σε ενδεχόμενο κύησης; Μπορεί το μωρό να τρέφεται καθημερινά και συχνά παρά τα εμφυτεύματα; Μήπως δεν επιτρέπεται ο θηλασμός σε ενδεχόμενο ύπαρξης εμφυτευμάτων; Και είναι απόλυτα λογικό, για οτιδήποτε σχετίζεται με την υγεία τη δική σας και, ιδιαίτερα, του μικρού σας, να θέλετε να ρωτήσετε το γιατρό σας. Πολλές οι ερωτήσεις που σίγουρα θα έχετε. Η σύντομη απάντηση αυτών; Ναι μπορείτε να θηλάσετε παρά τα εμφυτεύματα.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που έχουν εμφυτεύματα στήθους δεν αποκλείονται από το θηλασμό. Μία πρόσφατη μελέτη μέτρησε την ποσότητα σιλικόνης στο μητρικό γάλα σε γυναίκες με και χωρίς εμφυτεύματα, χωρίς να διαπιστώσει σημαντική διαφορά (Σημείωση: Η μελέτη αυτή εξέταζε μόνο εμφυτεύματα σιλικόνης). Η ποσότητα σιλικόνης στο μητρικό γάλα μιας γυναίκας με εμφυτεύματα ήταν στην πραγματικότητα πολύ χαμηλότερη από αυτή που εντοπίζεται στο κοινό γάλα ή στο κανονικό γάλα αγελάδας. Μια άλλη μελέτη η οποία έλαβε μέρος στην Αργεντινή συνέκρινε τα ποσοστά επιτυχίας και συχνότητας θηλασμού των γυναικών που είχαν εμφυτεύματα στήθους με εκείνες που δεν είχαν. Η μελέτη έδειξε πως δεν σημειώθηκε σημαντική διαφορά, ως προς την επίτευξη του θηλασμού, μεταξύ τους. Ωστόσο, οι γυναίκες χωρίς εμφυτεύματα ήταν σε θέση να θηλάζουν πολύ πιο συχνά, συγκριτικά με τις υπόλοιπες.

«Τα εμφυτεύματα στήθους δεν έχουν καμία επίδραση στην εγκυμοσύνη ή το θηλασμό. Αν μια γυναίκα με εμφυτεύματα στήθους επιλέγει να θηλάσει, το κάνει απλά με τον ίδιο τρόπο όπως και οποιαδήποτε άλλη γυναίκα. Αυτό ισχύει τόσο για τα εμφυτεύματα σιλικόνης όσο και για τα εμφυτεύματα τα οποία γεμισμένα με αποστειρωμένο αλατούχο νερό», δήλωσε η Δρ. Λάρα Ντέβγκαν , πλαστικός χειρουργός η οποία εξειδικεύεται στην επαναφορά ασθενών με καρκίνο.

Η έρευνα και οι ειδικοί δείχνουν μια ενθαρρυντική και ενισχυμένη κατεύθυνση για γυναίκες με εμφυτεύματα στήθους. Σαφώς μπορείτε να το δοκιμάσετε! Συμβουλευτείτε όμως το γιατρό και χειρουργό σας πρώτα.

Φραγκουλίδης Μιχάλης
GreekEnglish