Μύθοι και αλήθειες για ένα επιτυχημένο κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης

ασκηση και γονιμοτητα
Άσκηση και Γονιμότητα
11 Μαΐου, 2017
The secrets of a successful IVF
The secrets of a successful IVF
22 Μαΐου, 2017
Μύθοι-και-αλήθειες-για-ένα-επιτυχημένο-κύκλο-εξωσωματικής-γονιμοποίησης

Αποφασίσαμε να ανοίξουμε μια νέα ενότητα, την οποία δημιουργήσαμε λόγω των πολλών αναφορών που γίνονται ανά καιρούς σε μύθους και αλήθειες που διέπουν έναν επιτυχημένο κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Η αποτελεσματική διαχείριση των συναισθημάτων, επιλογών και αποφάσεων που παίρνει, ειδικά μια γυναίκα η οποία βρίσκεται σε θεραπεία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ή επρόκειτο να ξεκινήσει μια τέτοιου είδους διαδικασία, αποτελεί ένα δύσκολο κομμάτι για τον ψυχισμό και την ιδιοσυγκρασία της και συχνά την επηρεάζει καθώς κλονίζει την πίστη και την εμπιστοσύνη που δείχνει προς τον εαυτό της, ιδιαίτερα μπροστά στο φόβο ενός αρνητικού αποτελέσματος. Ωστόσο, εμείς εδώ σας παρουσιάζουμε κάποιους μύθους και αλήθειες οι οποίες διέπουν το ανθρώπινο μυαλό κατά την διάρκεια ενός κύκλου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Αυτήν την εβδομάδα θα μιλήσουμε για τον πρώτο μύθο!

Μύθος #1

 «Δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξουμε την επιτυχή ή αποτυχή έκβαση μιας θεραπείας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής»

Για να είμαστε ειλικρινείς, η έκβαση μιας θεραπείας εξαρτάται κατά μεγάλο βαθμό από την ιατρική αντιμετώπιση αλλά και φροντίδα σε συνδυασμό με την καλή και εξειδικευμένη γνώση ενός εμβρυολόγου και του εργαστηρίου, τα οποία συμβάλλουν στην προσεκτική παρακολούθηση της εξέλιξης μιας θεραπείας. Μέρος της ιατρικής αντιμετώπισης είναι η πολύ προσεκτική επιλογή των εξειδικευμένων και απαραίτητων εξετάσεων που χρειάζεται να πραγματοποιήσει το ζευγάρι πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της θεραπείας και μπορούν σίγουρα αν όχι να καθορίσουν, να προβλέψουν την έκβαση της αλλά και να καθοδηγήσουν τον γιατρό κατά τη διάρκεια του κύκλου. Αυτό που θα μπορούσατε, επομένως, να αναρωτηθείτε πριν ξεκινήσετε μία θεραπεία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι:

  • Είναι η δυναμική του σπέρματος ικανοποιητική να γονιμοποιεί ένα ωάριο και να δημιουργεί ένα φυσιολογικό έμβρυο?
  • Είναι η ποιότητα των ωοθυλακίων και η βιολογική ηλικία μιας ωοθήκης ενδεικτικοί παράμετροι μιας επιτυχούς θεραπείας?
  • Είναι η μήτρα κατάλληλα προετοιμασμένη για την εμφύτευση και εξέλιξη ενός εμβρύου?
  • Είναι οι σάλπιγγες όχι μόνο διαβατές αλλά και λειτουργικές?
  • Ακολουθώ την κατάλληλη διατροφή ώστε να συμβάλλει στην επιτυχία μιας εξωσωματικής?
  • Είναι η καθημερινότητα και ο τρόπος ζωής μου προσαρμοσμένα στις ανάγκες μιας εξωσωματικής αλλά και μιας κύησης αργότερα?

Είμαστε εδώ να σας ακούσουμε και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, ότι περνάει από το χέρι μας, για να σας χαρίσουμε το μεγαλύτερο δώρο της ζωής… το παιδί σας! Για καλύτερη ενημέρωση και απαντήσεις σε κάθε απορία σας πάνω σε θέματα γονιμότητας, κλείστε ραντεβού μαζί μας στο 2106895001 και εμείς θα σας φέρουμε ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίηση του ονείρου σας.

Φραγκουλίδης Μιχάλης
GreekEnglish